5 tips om het cash management op jouw event vlot te laten lopen

5 tips om het cash management op jouw event vlot te laten lopen

1.   Voorzie voldoende wisselgeld

Op voorhand bepalen hoeveel wisselgeld je nodig hebt is vaak moeilijk. Wij kunnen je helpen om de juiste aantallen te bepalen. Voorzie sowieso altijd genoeg kleingeld. Gasten vinden het niet fijn als je hun wisselgeld in stukken van 20 cent moet teruggeven omdat de euro’s op zijn. Je kan je wisselgeld na het evenement gewoon terug naar de bank brengen, wees er dus niet te zuinig mee.

 

2.   Bespaar niet op de voorraad drankjetons

Niets is zo vervelend dan kassa’s die niet kunnen verkopen omdat ze geen voorraad drankjetons hebben. Je koopt daarom best direct voldoende jetons aan. Hou er ook rekening mee dat ongeveer 5% van je verkochte jetons ’s avonds mee naar huis gaan. Op zich pure winst maar het betekent wel dat je op je volgende evenement minder jetons hebt om te verkopen.

Is de investering in jetons niet interessant voor een eenmalig evenement, of wil je van kleur kunnen wisselen tussen verschillende evenementen? Huur dan jetons bij Coinmonster. Dat is voordelig, en je hoeft je nergens zorgen over te maken. 

 

3.   Maak duidelijke afspraken

Slechte afspraken maken slechte vrienden. Zeker als het over geld gaat. Maak daarom op voorhand duidelijke afspraken over hoe, wie en wat. Duid bijvoorbeeld één verantwoordelijke en één getuige aan voor het ophalen van het geld.

 

4.   Voorkom grote sommen cash geld in je kassa

Op een evenement komen vaak grote sommen cash geld in de kassa. Zorg ervoor dat deze regelmatig opgehaald worden aan de verschillende kassa’s. 

Nog beter is om de bezoekers ook de mogelijkheid te geven om met bankkaart te betalen. Het geld komt dan rechtstreeks op de rekening. Dat is veiliger en vergt minder logistiek werk.

 

5.   Sluit vergissingen of diefstal uit

Ieder mens maakt fouten. Bij een manuele kassa is het dan ook moeilijk vergissingen uit te sluiten. Kassa-automaten kunnen hier een oplossing bieden. De automaten maken geen fouten en weigeren vals geld. Om de kring 100% betrouwbaar te maken is het bijvoorbeeld ook mogelijk bij Coinmonster om gesealde cashboxen te krijgen. Snel nog een briefje wegnemen, zonder dat iemand het gezien heeft, wordt zo onmogelijk gemaakt.

© Coinmonster BV - BE 0692.673.337